641 Kere Maşallah!

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, yaptığı açıklamada, “Memura reva görülen ikramiye aylık 641 lira bu meblağdan bir de sendika aidatı kesilecek, sendika üyesi olmayan kamu çalışanlarına da ödenmeyecek. Ancak ismi büyük, ismi ikramiye” dedi.


Demircan, açıklamasında şu sözlere yer verdi, “İkramiye denildiğinde bizim aklımıza iki brüt maaş fiyatı geliyor. Sanırım rahmeti artsın diye yetkili sendika ve öbür muhataplar ağızlarını doldura doldura, altı yüz kırk bir lirayı uzata uzata okuyorlar. Bir çırpıda okusalar ölçünün ölçeğini anlayacaklar. Yetkili sendika tarafından kamu çalışanlarını ayrıştırmak, siyasi partileri kamu çalışanlarına amaç göstermek suretiyle tekraren Meclis gündemine getirilen baraj uygulaması hayat bulamayınca yetkili sendika temsilcisi ve vilayet temsilcileri şimdi üç beş gün evvel X hesaplarından yaptıkları çağrıları revize ederek pişkinliklerini de tekrar tescil ettiler. Hatta ve hatta evvelce bulundukları talepleri gerçekleşmeyince “adil bir halde toplu kontrat ikramiyesi tüm sendika üyesi olan memurlara ödenecek” halinde sms bilgi notları geçtiler”


Memuru İtibarsızlaştırdılar


“Memuru itibarsızlaştırdıkları yetmezmiş üzere üzerine dalga geçiyorlar. Memuru muhtaç hale getirdikleri yetmezmiş üzere allayıp pullayıp üç yüz lirayı “büyük kazanım” olarak sunuyorlar. Bir kilo peynirin fiyatını bilmeyen bir kesim maalesef bu ülkede memurun ve emeklinin gelecek iki yıllık mali ve toplumsal hakları için toplu mukavele imzalıyor. Daha çok kaybetmek içinde memur arkadaşım sarı sendikaya üye olarak takviye veriyor. Merak ediyorum birinci basamakta misyon yapan bir aile tabibinin bu parlatılan ikramiyeden sendika aidatı düşüldükten sonra cebinde beş ekmek parası kalıyor mu? Lakin ikramiye alıyor değil mi? Birkaç gündür basına beyan veren muhatapları izliyoruz, postlar hazırlanıyor, X ve diğer sosyal medya hesapları ile son dakika haberlerinde “memura ikramiye” spotlarını görüyoruz. Eksik yaptığınız bir iş var evet ikramiye verdiniz lakin aylık üç yüz lira ikramiye olmaz. Eğer hakikaten memura ikramiye verecekseniz T.B.M.M. açıldığında tüm memurlara yılda iki brüt maaş meblağında ikramiye ödeyin, bizde sizlere teşekkür edelim. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyin, yarım kilo peynir parasının bir ikramiye olmadığını sizler herkesten âlâ biliyorsunuz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


http://dlvr.it/TBFQjC
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024