Aile Hekimleri Siyaha Büründü!

Aile Doktorları, sıhhatte şiddeti kınamak hedefiyle işe siyah giyinerek geldi. Bodrum’da ASM’de çalışan bir aile tabibi şiddet sonrası ağır bakım servisine kaldırılmıştı.


Hekime Yönelik Şiddet Hiçbir Münasebetle Maruz Görülemez


Muğla’nın Bodrum ilçesinde misyonlu bulunduğu Aile Sıhhati Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan ve kalbi duran, hala ağır bakımda tedavisi süren Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın yaşadığı bu olayı aile tabipleri hareketlerle protesto ediyor. Olayın akabinde 1 gün iş bırakan aile doktorları her pazartesi günü siyah giyinerek hasta görüyor. Aile Tabipleri Dernekleri Federasyonu Lideri Dr. Türkü Yağmur Nehir, toplumun sıhhatini korumak için büyük bir fedakârlık gösterdiklerini ve karşılığının şiddet olmaması gerektiğini söylüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimler, kamuoyu spotları, ailelerin eğitilmesi ile sıhhat çalışanlarına şiddetin önüne geçilmesinin mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Tabibe yönelik şiddetin, hiçbir münasebetle mazur görülemeyeceğinin altını çizen AHEF Lideri Dr. Nehir, mevcut hukuki düzenlemelerin de caydırıcılığının çok yetersiz olduğunu vurguluyor. “Artık bu kadar şiddet yeter! Halkımızı kim eğitecek, gerekli cezaların verilmesini kim sağlayacak. Bu hususlarda harekete geçilmeli ve aile doktorları iç rahatlığı ile işlerini yapabilmelidir.”
Aile Tabipleri, sıhhatte şiddeti kınamak emeliyle işe siyah giyinerek geldi. Bodrum’da ASM’de çalışan bir aile doktoru şiddet sonrası ağır bakım servisine kaldırılmıştı.


Her Pazartesi Günü Siyah Giyineceğiz


Sağlıkta şiddetin yalnızca tabiplerin ve sıhhat çalışanlarının değil ülkemizin sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Nehir, “Sağlıkta şiddete dur demek için daima birlikte hareket edilmelidir. Sıhhatte şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli tedbirleri bir an evvel almalıdır. Aile sıhhati merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır. Aile Tabipleri Dernekleri Federasyonu olarak, sıhhat çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu durumun meslektaşlarımız üzerinde büyük bir ruhsal baskı oluşturduğunu bir kere daha vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle de her Pazartesi günü Aile Sıhhat Merkezlerinde muayenelerimizi siyah giyerek yapacağız. Umarız bildirimiz gerekli yerlere ulaşır”


http://dlvr.it/TBbkvl
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024