Balıkesir’de Triatlon Heyecanı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonunun iş birliğinde; 380’i yurt dışından olmak üzere toplamda 514 triatletin katılacağı “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası” öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın beraberinde; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Avrupa Triatlon Birliği Genel Sekreteri Kathleen Smet ve Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya ile birlikte basının karşısına çıktı. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmana; Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Gençlik Spor Vilayet Müdürü Adem Özalp, basın mensupları ve atletler katıldı.
SMET: TAKDİRE ŞAYAN


Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın büyük bir heyecan yarattığını söyleyen Avrupa Triatlon Birliği Genel Sekreteri Kathleen Smet “Özellikle hazırlık basamağında bu kadar çok kişinin bir ortaya gelerek hoş bir çalışma ortamı sağlaması nitekim takdire şayan.” dedi.


TARİHTE BİR İLK


Balıkesir’in bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu üzere Avrupa Triatlon Şampiyonası’na mesken sahipliği yaptığını ve bunun tarihte birinci sefer gerçekleştiğini tabir eden Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya “Bu bizi gururlandırdı. Bize ne kadar güvendikleri de bu tertibin geçen sene ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Burada; tüm kamu, kurum kuruluşlarının ve mahallî idarelerin ciddi bir iş birliği var. Gerek federasyonumuz çalışanları, gerekse Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Akın’ın da nezdinde çok hoş, uyumlu bir çalışma var. Bu da hoş bir eser ortaya çıkarıyor. Balıkesir bizim için çok özel bir yer. Balıkesir’de şu anda beş tane çok güçlü kulüp var. Atlet sayımızın artmasında; okul sporlarına branşımızın girmesi, altyapıya kıymet vermemiz de büyük katkı sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de bu klâsik süreci devam ettirdiği için ben Ahmet Liderimize teşekkür ediyorum. Ahmet Liderim sağ olsun bu tertibe sahip çıktı. Balıkesir’i, Triatlon’un merkezi olarak görüyoruz.” biçiminde konuştu.


‘GENÇLİK OLİMPİYAT OYUNLARI’NDA 13 BALIKESİRLİ YER ALACAK


2024 yılında Türkiye Triatlon Federasyonunun milletlerarası karşılaşmalar için yaptığı seçmelerde Balıkesirli 12 atletin ulusal forma giymeye hak kazandığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Ayrıca 2026’da Dakar’da yapılması planlanan ‘Gençlik Olimpiyat Oyunları’ hazırlık kampı için Türkiye genelinde yapılan seçmelerde 20 atletin 13’ü Balıkesir’imizin sporcularıdır. Bu durum Balıkesir’imiz için büyük bir gururdur. Balıkesir, tüm potansiyeliyle spor kenti olmaya aday. Bunun için sayın valimizin de destekleriyle çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Belirli alanlarda olmazsa olmaz sporlarımız var. Farklı alanlarda öncü olmak için imkânlarımız da var. Bunlarda planlı ve programlı ilerliyoruz. Balıkesir’imizde bir dönüşüm başlattık. Orada da bu bahsin altını bilhassa çizdiler. Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimiz ile birlikte Spor Master Planımızı hazırlıyoruz. Tıpkı vakitte bu master planında öncelikli amaçlarımız var. Birinci olarak kentimizdeki spor altyapısını geliştirmek için bir altyapı planı hazırladık.” dedi.


SPOR HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR OLACAK


Sportif faaliyetlerin sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir olmasını hedeflediklerini belirten Lider Ahmet Akın “Kentimizdeki spor faaliyetlerini herkes için erişilebilir hale getirmek maksadıyla tüm kurumlarla bağlantı halindeyiz. Klâsik sporlarımızı; geliştirmek ve yaşatmak için kentimizde hem sporu hem de sporcuyu güçlendireceğiz. Avrupa Triatlon Şampiyonası’na tekrar mesken sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 514 triatlet iştirak gösterecek. Amacımız, Balıkesir’imizde çok daha fazla triatlon atleti yetiştirmek ve önümüzdeki yıllarda bu tertibin çıtasını daha üstlere taşımak. Ben tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Tertibi takip edecek olan tüm seyirciler ve sporseverlerin de keyifli vakit geçirmelerini temenni ediyorum.” halinde konuştu.


HEDEFİMİZ; DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK


Organizasyonda emeği geçen herkese bilhassa teşekkür eden Vali İsmail Ustaoğlu “Bu sporun gücü, üniversalliği ve vereceği ileti açısından çok manalı. Bu türlü memleketler arası bir tertibin vilayetimizde yapılması da kentimiz açısından değerli. Ben atletlerimizin hepsine muvaffakiyetler diliyorum. Bir işin başlangıcının değerli olduğu kadar sürdürülebilirliğine de dikkat etmek gerekir. Kıymetli bir turizm destinasyonu olan kentimizin bu türlü hoş bir tertibe konut sahipliği yapmasını da çok manalı buluyorum. Bu tertiplerle kentimizin tanınırlığı da artıyor. Biz çıtayı yükseltmeyi hedefliyoruz. Gayemiz; Dünya Şampiyonası’na da mesken sahipliği yapmak. Ben tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.


Konuşmaların akabinde; Vali İsmail Ustaoğlu tarafından Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya’ya, Başkan Ahmet Akın tarafından ise Avrupa Triatlon Birliği Genel Sekreteri Kathleen Smet’e çiçek ve armağan takdim edildi. Sonrasında Türk Ulusal Atletleri sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.


http://dlvr.it/TBhdJg
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024