Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde ‘Yetki’ Komedisi! 

Mahkeme kararı ile SES İzmir 1 No’lu Şube’nin Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yetkili sendika olduğunu tescillendi. Şube Başkanı Hava Akcan, yetki sürecini Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı’na anlattı.

Yetki listesini elle değiştirmişler…Akcan, hastane idaresinin üye aidatlarına nazaran SES’in yetkili olduğunu gösteren listeyi, yetki toplantısında sırasında elle yapılan düzenleme ile değiştirip Sıhhat Sen’i yetkili gösteren yeni bir liste oluşturduğunu söyledi!


SAĞLIK BAKANLIĞINDAKİ SARI SENDİKA YAPILANMASINI DEŞİFRE ETTİ !

Her yılın mayıs ayında kamu kurumlarına bağlı iş yerlerinde yetkili sendikanın belirlendiğini anlatan SES İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Hava Akcan, şunları söyledi, “Bu toplantılarda sendikalar tarafından itirazlar yapılır, itirazlar kıymetlendirilir ve toplantı karara bağlanarak yetki toplantı tutanakları imza altına alınır. 4688 sayılı yasaya nazaran Yetki toplantısı 15-17 Mayıs tarihlerinde kesinlikle yapılması gerekir. 2023 yılı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yetki toplantısında ise hukuksal münasebetlere dayanmayan büsbütün keyfi bir uygulama ile dün sizin haber sitenizde çıkan haberi de doğrular şekilde bir süreç yaşandı. Sıhhat iş kolunda hizmeti işleyişinin ağır temposu ve ya verilen hizmetin aksamaması için bir sendikadan istifa etmek isteyen ve ya sendikaya üye olmak isteyen çalışan-çalışanların sendika üyeliğinden çekilme form evrakı, imzası alındıktan ve bilgileri doldurulduktan sonra sendika temsilcisi tarafından evrak kayıta bırakır-bırakabilir. Fakat İzmir Sıhhat Sen 1 nolu şub yetkilileri, süreç bu türlü işlerken, kurum çalışanının üyelik evrakını kendisinin vermesi gerektiğine dair yazılı itirazda bulunuyor münasebet olarak ta 2020 tarihli vilayet sıhhat müdür yardımcısının yazılı görüşünü sunarak itirazda bulunuyor, kaldı ki 2020’den 2023’ e kadar tüm sendika temsilcileri veriyordu yalnızca bizim kurumda değil vilayetimizde bulunan bir çok kurumlarda uygulama bu haldeydi artık sormazlar mı yetkili olunca tamam yetkiyi kaybederken mi yazı aklınıza geldi. Bu mevzuya ilişkin dilekçe hastane idaresine 20 Nisan’da veriliyor. Bu tarihten itibaren Hastane idaresi tarafından süratli bir inceleme başlatılıyor. Başka sendikalardan istifa ederek sendikamıza kayıtlı yaklaşık 120’ ye yakın kurum çalışanı telefonla aranarak hukuk ünitesine gelmeleri söyleniyor kurum çalışanı çalışıyor mu? Müsaadeli mi? Ve ya hastalık müsaadesinde mi? Üzere şartlar görmezden geliniyor kaldı ki kamu çalışanların da tüzel inceleme de ve ya soruşturmada ilgili evrak çalışanın şahsen çalıştığı üniteye götürülerek tebliğ-tebellüğ evrakları imzalanarak teslim edilir çalışan o gün işyerinde değilse çalışanın geleceği gün tekrar ünitesine gidilir bizde beşerler telefonla aranarak kesinlikle gelmeniz gerekiyor deniyor ve sorular soruluyor; “Siz sendikadan istifa formunuzu şahsen kendiniz mi verdiniz”, ’’bir diğeri mı verdi?’’ üzere.. Kamuda bu türlü bir idari soruşturma inceleme olmaz. Bireye, “İlgili inceleme için şu tarihte, şu saatte bilginize başvurulacaktır” denir. Buca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işler tam karşıtı işliyor,o nedenle hep kamuda liyakatlı yöneticiler işitiyoruz. İzindeki arkadaşlar bile aranıp hastaneye çağrılıyor. Hastaneye gidenler var gitmeyenler oluyor. Birtakım krum çalışanlarının “Sendika mukavelesindeki bilgiler bana ilişkin, imzalar da bana ait” dediği halde ve gelmeyen çalışanların yeni sendika üyeliği iptal ediliyor ve eski sendikasına kayıt ediliyor”


Eski Sendikasına (Sağlık Sen) Üyeliğinin Devam Etmesi Tarafında Kanaat Oluştu!

Gelmeyenlerin inceleme raporunda motamot şu yazıyor, “Gelmeyen bireylerin eski sendikalarına üyeliklerinin devam etmesi tarafında kanaat oluşmuştur” deniliyor. Bu kanaat kime nazaran neye nazaran yapıldı tüzel bir münasebet gösterilmemiş.


Hastane İdaresi ve İzmir Sağlık Müdürlüğü, Sıhhat Sen’in Dilekçesine 3 Gün, Bizim Dilekçemize 5 Ay Sonra Karşılık Verdi!

SES İzmir Şube olarak mayısın çabucak başında incelemenin hukuk kuralları gereği adapsız olduğunu belirten yazı yazdık İl Sağlık Müdürlüğü ve Buca Seyfi Demirsoy Eğitim Araştırma Hastanesi idaresine Maalesef ki, 3 gün içerisinde Sıhhat Sen’in bir dilekçesi üzerine inceleme başlatan Hastane Yönetimi bizim Mayıstaki dilekçemize Ekim ayında karşılık verdiler 5 ay sonra çok süratli cevap verdiler çok teşekkür ediyoruz şube idaresi olarak bu kadar adil ve objektif uygulama içinde oldukları için. Mayıstaki yetki toplantısına Şube avukatımız Şube Liderimiz Erkan Batmaz ve İşyeri Temsilcisi ve şube yöneticisi olarak ben ve öteki temsilcilerimizle toplantıya girdik. Toplantıda aidatı ödenmiş sendika listelerinde SES birinci sendika olarak gözüküyor. Yani yetkili sendika. Başhekim Yardımcısı Sinan Anar, ‘İtirazı olan var mı’ diye sordu bize döndü sizin itirazın var mı diye sordu Biz de ‘Hayır yok’ dedik. Sonra elindeki listeye bakan Sinan Anar, SES’ in yetkili olduğunu görüyor. Sonra listeyi hazırlayan memurlara dönerek, “Hayır bu liste değil, biz bu listeyi değiştirdik. Toplantıya 10 dakika orta veriyorum” dedi. 4688 sendikalar maddesine nazaran aidatları kesilmiş liste kesin listedir buna itirazı kurum değil hangi sendika itiraz ediyorsa onun türel yollara müracaat etmesini bu sizin yaptığınızın iligili yasalar çerçevesinde cürüm teşkil eder diye uyarmamıza karşın Anar, “Ben inceleme sonucunda oluşan listeye bakarım” karşılığını verdi. Döndüğümüzde elle yazılan listede üyelerimiz yok sayılarak, Sıhhat Sen yetkili sendika yapıldı. O periyot SES İzmir Şube idaresi ve Genel Merkez ile birlikte yürüttüğümüz hukuk çabasını kazandık. Mahkeme yetkili sendika olduğumuza karar verdi. Gerekçeli kararın açıklanmasından sonra bir sonraki türel süreç devam edecek ve bizlerde her vakit olduğu üzere en yakından takipçisi olacağız”


http://dlvr.it/TBbl8f
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024