Galatasaray, Young Boys ile UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Maçına Çıkıyor

Sarı-kırmızılılar, bugün TSİ 22.00’de İsviçre temsilcisi Young Boys ile UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında sahaya çıkacak. Bu önemli karşılaşmanın rövanş maçı ise 27 Ağustos’ta İstanbul’da oynanacak. Maçın hakemi olarak Almanya’dan Daniel Siebert atandı. Yardımcı hakemlik görevini Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenirken, VAR hakemi olarak Christian Dingert görev alacak.


GALATASARAY MAÇA HAZIR


Galatasaray, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde son antrenmanını tamamlayarak, maç için İsviçre’ye hareket etti. Takımın gözde oyuncularından Wilfried Zaha, maç kadrosunda yer alırken, gıda zehirlenmesi nedeniyle Barış Alper Yılmaz maça dahil edilemedi. Galatasaray, bu zorlu karşılaşma öncesinde motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyor.





YOUNG BOYS’UN DURUMU


Young Boys, İsviçre Kupası 1. turunda Printse-Nendaz’ı 10-0 gibi etkileyici bir skorla mağlup ederek moral buldu. Teknik Direktör Patrick Rahmen, Galatasaray’ı yenmek için hazır olduklarını ve sahalarında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. İsviçreli kaleci David von Ballmoos ise Galatasaray’ı maçın favorisi olarak değerlendirdi.





“AVRUPA’DA ‘ASLAN’ PAYINI MUTLAKA ALIR”


Bu akşam oynanacak maçla ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, önemli değerlendirmelerde bulundu. Ekmekçi, Galatasaray’ın Avrupa’daki başarılarına dikkat çekerek, “Avrupa’da ‘Aslan’ payını mutlaka alır,” dedi. Ayrıca, sarı-kırmızılıların sezon başında Beşiktaş karşısında yaşadığı mağlubiyetten sonra toparlanma sürecine girdiğini ve ligdeki performansının oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Galatasaray’ın kadro kalitesinin rakibine büyük bir üstünlük sağladığını ve Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalması durumunda önemli finansal kazançlar elde edeceğini belirtti.





Ekmekçi, “Galatasaray, yeni bir devler ligi arenası için sahaya çıkacak. İsviçre’nin Young Boys takımıyla oynayacak olan sarı-kırmızılılar, sezon başında Beşiktaş’a karşı aldığı 5-0’lık hezimetin ardından hızlı bir şekilde toparlandı ve ligde 2’de 2 yapmayı başardı. Aslan’ın dikkat etmesi gereken en önemli konu, maçın ilk dakikalarında gol yememek olacaktır. Kadro kalitesi olarak rakibine büyük bir üstünlük kuran Galatasaray, Fenerbahçe’nin de elenmesinin ardından Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa ciddi bir gelire sahip olacak ve transfer döneminde de istediği adımları atabilecektir.” ifadelerini kullandı.





MAÇ ÖNCESİ DURUM


Galatasaray, Young Boys maçı öncesinde bazı eksikliklerle karşı karşıya kaldı. Gıda zehirlenmesi yaşayan Barış Alper Yılmaz’ın yanı sıra, uyluk gerilmesi yaşayan Davinson Sanchez ve cezalı durumda olan Kaan Ayhan maçı tribünden izlemek zorunda kalacak. Ancak, Galatasaray’ın güçlü kadrosu ve son dönemdeki performansı, sahadan galip ayrılmalarına engel olmayacak gibi görünüyor. Bu önemli karşılaşma, her iki takım için de büyük bir anlam taşıyor. Sarı-kırmızılılar, Avrupa arenasında yer alarak başarılarına bir yenisini eklemek için sahaya çıkacaklar.


http://dlvr.it/TCDG9t
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024