Migrenin Yeni Umudu: Botoks

Migrenlerin nörolojik bozukluklar olup dünya nüfusunun yüzde 15’ini etkilediğini ve bayanlarda daha sık görüldüğünü belirten Dr. Yılmaz Turan, “Botoks, baş ve boyun bölgesine enjekte edilerek migreni tetikleyen hudut sinyallerini keserken ve kas kasılmalarını azaltıyor.” dedi.
Migren için botoks enjeksiyonlarının ekseriyetle 15 dakika sürdüğünü ve ayda en az 15 gün baş ağrısı yaşayan kronik migren hastalarına önerildiğini söyleyen Dr. Turan, tedavi sonrasında çabucak bir rahatlama beklenmemesi gerektiğini, tesirli sonuçlar için bir ila üç tedavi gerekebileceğini vurguladı.


Botoks tedavisinin çoklukla inançlı ve güzel tolere edildiğini söz eden Dr. Turan, nadir durumlarda enjeksiyon bölgesinde hafif ağrı, kas güçsüzlüğü yahut grip gibisi belirtiler görülebileceğini belirterek, daha önemli yan tesirler yaşanması durumunda, derhal tıbbi yardım alınması gerektiğini söyledi.


BOTOKS TESİRLİ BİR SEÇENEK OLABİLİR


Dr. Yılmaz Turan, migren tedavisinde botoksun kronik migren hastalarına umut sunduğunu ve başka tedavi prosedürlerinin yetersiz kaldığı durumlarda tesirli bir seçenek olabileceğini söyledi. Rastgele bir tıbbi prosedürde olduğu üzere, botoks tedavisinin uygunluğu konusunda uzman bir hekimle görüşülmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Turan, botoks tedavisinin nasıl çalıştığını ve tedavi sonrası ne beklenmesi gerektiğini anlamanın, migren idaresi konusunda şuurlu kararlar alınmasına yardımcı olacağını belirtti. Dr. Turan, migren ataklarından muzdarip bireylere botoks tedavisinin semptomları azaltmada tesirli olabileceğini ve tedavi sürecinin yakından takip edilmesi gerektiğini önerdi.


http://dlvr.it/TBVtnv
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024